243 produkter hittades. Visar sida 1 av 7. 40 produkter visas per sida.
Klicka på produkterna för att få mer information och större bild.

Alla priser anges inklusive moms och gäller tills vidare eller så långt lagret räcker, och endast i vår webbshop.

Schweiziska kvalitetsklockor från Certina

Certina är ett schweiziskt klockmärke som har sitt ursprung 1888 då bolaget grundades av bröderna Adolf och Alfred Kurth i Grenchen, Schweiz. Ursprungligen tillverkade man urdelar, men efter några år började tillverkningen av kompletta klockor. Fram till 1938 tillverkades klockor under flera olika varumärken, men därefter såldes alla klockor under namnet Certina. 

Varumärket, från det latinska ordet certus, betyder säker eller pålitlig. Certina har alltid varit känt för sin höga kvalitet och tillförlitlighet. Certina använder sig enbart av material av hög kvalitet som titan, rostfritt stål, safirglas och schweiziska ETA-urverk. Certinas klockor finns designmässigt i utföranden från extremt sportig till klassisk eller elegant.  

Certina har utvecklat ett unikt koncept som kallas Double Security (DS), ett speciellt upphängt urverk inuti en extra förstärkt boett, som garanterar att klockorna är extremt tåliga mot stötar, vatten, damm och magnetism. DS-konceptet introducerades 1959 och har sedan dess varit ett signum för Certina.

Certina har också en stark koppling till sport och äventyr, och har varit officiell tidtagare för flera stora tävlingar och expeditioner. Certinas logotyp, en sköldpadda, är en symbol för klockornas kvalité, livslängd och koppling till vatten. Certina deltar som partner i Sea Turtle Conservancy-programmet, som grundades samma år som Certina lanserade DS-konceptet.

Några exempel på populära produktfamiljer från Certina är DS Action, DS Podium, DS 1, DS 7 och DS 8. Certina DS Powermatic 80 är ett automatiskt urverk med 80 timmars gångreserv. 

Certina är idag en del av Swatch Group, världens största klocktillverkare och distributör. Certinas huvudkontor ligger i Le Locle, en historisk stad i Neuchâtel-kantonen som är känd för sin urmakeritradition.