Vår verkstad

Lindahls Urmakeri startades 1930. Sedan dess har vi sett till att våra kunder håller tiden. Idag arbetar andra och tredje generationens urmakare i detta familjeföretag.

Våra urmakare har, förutom många års erfarenhet, gedigen utbildning med gesäll- och mästarbrev. Vi är även auktoriserad Omega-verkstad.

Specialitet

I vår verkstad reparerar vi alla typer av kvalitetsur, antika såväl som moderna. Vår specialitet är kronografer och andra komplicerade armbandsur. Vi lagar exempelvis äldre armbandsur, väggur, spindelur och andra äldre fickur samt skeppskronometrar.

Vi är även ett av få urmakerier som nytillverkar urdelar vid behov. Detta har gett oss kunder över hela landet som skickar sina klockor till oss. Vi fungerar också som verkstad åt ett antal butiker runt om i Sverige.

Följ med in i verkstaden

Här beskriver vi några exempel på reparationer vi utfört av avancerade antika ur. Här kan du följa varje steg och exempelvis se hur ett kugghjul till en klocka växer fram med de klassiska urmakerimetoderna. Läs mer på vår sida om olika reparationsarbeten.

 

Tidsekvation

Bilden visar en mekanism för evighetskalender, som automatiskt hanterar skottår och tidsekvationen.